05 maj 2008

Arco 2008

V soboto 26. aprila smo se odpravili proti Arcu. Polni pričakovanj smo se zazrli v stene ki se razprostirajo nad mestom. Ampak so morale še malo počakati saj je bilo na vrsti iskanje kampa, potem pa seveda obvezen "šoping".

Takoj naslednji dan smo se odpravili v Placche Zebrate, kasneje pa še v plezališče La gola, kjer naj bi bilo plezanje prepovedano, ampak je še vseeno ogromno plezalcev. To se seveda tudi pozna na stopih in oprimkih, saj so kar pošteno zlizani. 


V ponedeljek nas je sonce kar vabilo v ponovno plezanje. Odpravili smo se na iskanje novega plezališča. Odločili smo se da se odpravimo v Plezališče Massone. Toliko sten okoli nas, pa ne najdemo prave. Ugotovili smo tudi da imajo Italijani res ozke ceste in ulice, a na koncu smo vseeno našli kar smo iskali. Ponovno zlizani oprimki in še bolj zlizani stopi.

V torek smo že mislil da nas bo dež prepričal da imamo en dan počitka, a se mu nismo pustili. Popoldne smo se odpravili v plezališče Nago, kjer nas je čakala prav prijetna plezarija. Večer nas je pregnal iz plezališča, zato smo se naslednji dan ponovno odpravili tja in seveda uživali. Za spremembo so stopi in oprimki držali.


Dolgih smeri se nam ni dalo plezati, zato smo ponovno iskali primerno plezališče. Odločili smo se da se odpravimo proti gradu v plezališče Murro del assino

Naš čas v Arcu se je počasi iztekal , ampak petek je bilo potrebno še izkoristiti. Na poti proti domu, v bližini Garde, smo se ustavili še v Marciagi. Iz plezališča nas je pregnala ura, in bližnje srečanje s kačo. Zato smo se odpravili proti domu. 

Ni komentarjev: