29 avgust 2009

Dolomiti II

Ker vremenska napoved za Chamonix ni bila najboljša smo v nedeljo spremenili načrt in se v ponedeljek odpeljali(Hana, David in jaz) v Dolomite pod Cinque Torri.

Torre Grande.

Za začetek smo si izbrali smer Miriam (V, 150m) verjetno eno najbolj popularnih smeri v tamkajšnih stolpih. Ker se dve angleški navezi že v prvem raztežaju nista nikamor premaknili sva zato z Davidom odšla za vogal in preplezala smer Finlandia(VII-,1oom).

Prvi raztežaj v smeri Finlandia.




Popoldne pa smo vsi trije na hitro preplezali jutranji plan-Myriam.

V smeri Myriam.


David v zadnjem raztežaju smeri Myriam.

 V sredo smo  v Torre del Barancio preplezali smer Nordwestverschneidung (IV, 100m), ki ponuja pravo uživaško plezanje. Potem smo preplezali še eno smer (IV-III, 100m) v Torre Lusy.


 V smeri Nordwestverschneidung.

Za četrtek sva imela z Davidom nekoliko bolj resen cilj, zjutraj sva vstopila v smer Cassin -  Ratti(VIII-/AO, 450m) v Zahodni Cini. Prvi težek raztežaj je šel prosto drugi pa na AO. Naprej sva plezala tekoče in se včasih tudi vprašala kje sta prva plezalca našla te neverjetne prehode po celi steni.






Cassin - Ratti.

V petek smo za konec vsi trije preplezali Preussovo poč (V, 230m) v Preussovmu stolpu. Če po resnici povem me je bilo pri vsakem zagozdenem balvanu pošteno strah, zato sem se kolikor se jih je dalo kar izognil.

Pravo kaminsko plezanje.


Preussova poč.

Naš zadnji projekt pa je bil, da spravimo nazaj domov moj pokvarjen avto :-(


Ni komentarjev: