26 september 2011

Modri lišaj, Češnovar-Srakar in Direttissima

 V četrtek sva s Kelijem plezala smer Modri lišaj (VI+, IV/V, 280m) v jugovzhodni steni Planjave. Smer preseneti z lepim plezanje in zanimivimi prehodi. Ocena najtežjega raztežaja je po najinem mnenju tam okrog VI+. V smeri sva pustila tri kline, dva na varovališčih  in enega v najtežjem raztežaju. Izstopni raztežaj sva plezala nekoliko bolj levo in iz stene izplezala po kompaktni petici namesto originalni podrti šestici. 





  

Z Benotom sva se v soboto podala z namenom da bova plezala in uživala v sončnem dnevu. Ko sva prišla pod južno steno Kogla je bila stena že v megli in tako je ostalo cel dan. Plezala sva Češnovar Srakar s Kranjsko varianto (V+, IV, 220m). Slikala nisva ker se ni nič videlo za razliko od nekaterih, ki so bili na vrhu Skute. 




 
Včeraj pa sva s Hano odšla v Dolino Belih vod. Za Direttissimo (IV+/III, 200m) v Visoki polici mi je vsak, ki jo je preplezal povedal same presežnike o smeri. Dostop sva si malo podaljšala saj vsa dostopila po napačni strani. Sama smer ponuja res lepo in strmo plezanje z odličnimi oprimki zaradi katerih sem bil kar malo zgubljen, ker nisem vedel kateri grif je boljši. Smer je taka kot jo je Tine Mihelič opisal v svojem vodničku.






3 komentarji:

Hana pravi ...

Kdo pa je bil na vrhu Skute v tako pravljičnem vremenu :)

Matej Kladnik pravi ...

Dobil podatke od WikiLeaksa.

Hana pravi ...

:)aha :) dobr tale Wiki :)