22 februar 2012

Ledni dnevi

Začela sva z Rožletom prejšnji teden. Iskala sva slapove kjer ne bo toliko plezalcev v slapu kot grozdja na trti. Zato sva odšla v Matkov kot in v zimskem vzdušju preplezala malo daljši slap Fakin (WI4, 200m) in pa nekoliko krajšega a malo bolj strmega Fakinčka (WI4, 80m). Glede na nizke temperature je bil led prav super.


Zadnji raztežaj v Fakinu.

Rožle v Fakinčku.



V soboto sva z Dolfetom imela  v načrtu malo bolj strmo plezanje v ledu, zato sva se odločila za slapove pod Bavhom. Relativno visoke temperature in pa tudi ne najboljše razmere so naju odvrnile od plezanja. Sam sem v teh slapovih že plezal pa vem, da ni fajn če dobiš kaj na glavo. Zato sva odšla po Predel in se spustila v strugo in ugotovila da je totalna gneča zato sva se povzpela nazaj in spotoma do avta prinesla še en bojler, ki ga je nekdo na žalost odvrgel v dolino. Na to sva končno začela s plezanjem in v Rajblu preplezala slap Rajbelj po desnem kraku (WI4, 100m). Popoldne pa sva preplezala še Luciferja po desnem kraku (WI5, 210m). Slap je letos res odlično narejen pa še zastonj tuš dobiš.


Rajbeljski slap..

Lucifer.




Dolfa pod tušem.



V nedeljo pa smo imeli z AŠ turo v Lograski dolini. Plezali smo slapove, ki so trenutno narejeni, predvsem lažji (Palenk, Ivovci , Sušica, Nad potjo....)


V Palenku.

Marinc v akciji.

Sušica.

Ni komentarjev: