07 avgust 2008

Nekaj besed o artiklih Mammut


Vetrovka Extreme Hybrid


 Vetrovka Extreme Hibrid ponuja odličen kompromis med toplotno izolacijo, robustnostjo in samo težo jakne. Jakna je telirana in iz elastičnega materiala, ki plezalcu ponuja kar največ svobode pri plezanju. Jakna je dodatno ojačana na ramenih in rokavih, ki so tudi rahlo podaljšani, ostali deli jakne pa so iz materiala, ki pripomore k odličnemu odvajanju vlage. Kapuca je raztegljiva in nepremočljiva tako kot tudi vsi ostali deli jakne. Jakna je primerna za plezanje v zaledenelih slapovih, Alpah, kot tudi za plezanje v najbolj ekstremnih pogojih kot so v Himalaji, Aljaski, Patagoniji. 

http://www.terra-sp.si/trgovina.php?pid=144

Hlače Mammut Alto

 Hlače iz soft shell materiala so izredno tople in predvsem tudi lahke, zato sem jih tudi uporabljal pri plezanju na Aljaski, kjer so temperature zelo nizke. Hlače so izredno vodo odbojne, saj so dodatno ojačane na kolenih, sedežnem delu in okoli gležnjev, so pa tudi neprepustne za veter. Hlače so tudi anatomsko oblikovane in tako nudijo plezalcu svobodno gibanje. V veliko pomoč so mi prišli zračniki na stegenskem delu saj omogočajo dodatno izboljšanje dihanja. Imajo tri žepe in pa notranjo gamašo. Hlače bi priporočal v kombinaciji z spodnjimi hlačami Mammut Cotopaxi. 

http://www.terra-sp.si/trgovina.php?pid=386

Puli Cotopaxi Longsleeve

 Puli se odlično prilega telesu, lahko ga nosimo kot spodnje perilo ali pa kot samostojni puli za plezanje poleti v severnih stenah. Puli nudi odlično toplotno izolacijo, višji ovratnik pa pride zelo prav ko močneje piha veter. 

http://www.terra-sp.si/trgovina.php?pid=170

O drugih artiklih pa kaj več drugič.

Ni komentarjev: